Menu

Ohjeet ja tuki

Autovakuutuksen voimassaoloalue

Kilpailuttaja.fi sivustolla voit vertailla autovakuutuksia ja löytää itsellesi edullisimman vakuutuksen »

Kaskovakuutusten alueellinen voimassaolo määritellään vakuutusehdoissa. Myös lakisääteisessä liikennevakuutuksessa on omia määräyksiä vakuutuksen voimassaolosta. Nämä ehdot ja määräykset tulee aina selvittää omasta vakuutusyhtiöstä enne ulkomaille suuntautuvaa automatkaa.

Kaskovakuutusten voimassaoloalueissa on vakuutusyhtiökohtaisia eroja. Pääsääntönä on, että laajat (kolarivakuutuksen sisältävät) kaskovakuutukset ovat voimassa kaikkialla Euroopassa. Tämän lisäksi monilla vakuutusyhtiöillä kaskovakuutus on voimassa myös lakisääteisen liikennevakuutuksen voimassaoloalueen mukaisesti Euroopan ulkopuolisissa Green Card- sopimusmaissa. Green Card sopimusmaita ovat ETA-maat sekä eräät muut maat. Lista maista löytyy yhtiökohtaisista ehdoista. Suppeissa kaskovakuutuksissa eli osakaskovakuutuksissa voimassaoloalue saattaa olla rajoitetumpi. Joillakin yhtiöillä osakaskovakuutus on voimassa ainoastaan Pohjoismaissa.

Kaskovakuutuksen eri osien voimassaoloalueissa on eroavaisuuksia. Merkittävimmät poikkeussäännöt koskevat varkausvakuutuksen voimassaoloa. Erityisiä rajoituksia kohdistuu Baltian maita, Puolaa ja Venäjää kohtaan. Joillakin vakuutusyhtiöillä varkausvakuutus ei ole voimassa näissä maissa olenkaan, mutta se voidaan saattaa voimaan erillisellä harkinnalla ja erityisehdoin. Kaikilla vakuutusyhtiöillä on jokin erityisehto liitettynä varkausvakuutuksiin näissä maissa. Pienimmillään se on omavastuun korottaminen.

Kilpailuta autovakuutuksesi nyt helposti laskurillamme »