Menu

Sähkön kilpailutus ja hintavertailu

Kilpailuta sähkön hinta ja tee uusi sähkösopimus hetkessä!
Hintavertailu säästää sähkölaskuissasi - maksutta.

Aloita sähkön kilpailutus ja säästä

Voit tehdä palvelussa uuden sähkösopimuksen helposti
Olemme kilpailuttaneet sähkön hinnat etukäteen puolestasi
Palvelu on maksuton
Luotettavaa sähkön kilpailutusta jo yli 14 vuoden ajan!

Sähkön kilpailuttaminen kannattaa

Kilpailuttaja.fi vertailee hinnat puolestasi ja etsii Sinulle edullisimman sähköyhtiön ilmaiseksi.Sähkölasku koostuu sähkön myynnistä ja sähkön siirrosta. Sähkön myynnin osuuden voi kilpailuttaa ja hinnat vaihtelevat paljonkin eri yhtiöiden välillä. Sähkön siirto säilyy paikallisen verkkoyhtiön vastuulla - kun kilpailutat sopimuksesi, saat samaa sähköä edullisempaan hintaan.

kuva

kuva

Näin sähkön kilpailutus toimii

Voit vertailla yhtiöiden hintoja: Kun syötät laskuriimme tiedot nykyisestä sähkösopimuksestasi, palvelumme hakee edullisimman sähkötuotettasi ja kulutustasi vastaavan tarjouksen.

Edullisimmat tarjoukset: Näet kustakin sopimustyypistä parhaan sähkötarjouksen. Tarjoushinta on aina edullisempi tai korkeintaan sama kuin suoraan sähköyhtiöiltä ostettuna.

Me hoidamme paperityön: Voit tehdä uuden sähkösopimuksen vaivattomasti palvelun kautta. Uusi sähkönmyyjä irtisanoo vanhan sopimuksesi irti ja lähettää sinulle kirjallisen sopimusvahvistuksen.

Sähkön kilpailutus kotitalouksille

Sähkön hinta ja sähkön kilpailutus laskurissa

Olemme kilpailuttaneet sähkön hinnan puolestasi

Kun syötät tiedot nykyisestä sopimuksestasi laskuriin, palvelu hakee sähkötuotettasi ja kulutustasi vastaavan edullisimman tarjouksen palveluun aktivoituneiden sähköyhtiöiden joukosta.

Paras tarjous voittaa

Näytämme kustakin sopimustyypistä vain parhaan sähkötarjouksen, jotta myyjät joutuisivat kilpailemaan aidosti päästäkseen kärkeen. Näin varmistamme, että saat mahdollisimman edullisen tarjouksen.

Voit tehdä uuden sähkösopimuksen vaivattomasti palvelumme kautta

Voit allekirjoittaa sopimuksen oman pankkisi tarjoamalla sähköisellä allekirjoituspalvelulla.

Tunnistautumistapamme

 

Uusi myyjä hoitaa paperiasiat puolestasi 

Me välitämme allekirjoittamasi sopimuksen eteenpäin uudelle sähkönmyyjällesi, joka sanoo vanhan sopimuksesi irti ja lähettää sinulle kirjallisen sopimusvahvistuksen.

Sopimus tehdään aina asiakkaan ja sähköyhtiön välillä - Kilpailuttaja.fi tehtävänä on auttaa sinua löytämään paras mahdollinen tarjous mahdollisimman vaivattomasti.

Palvelun käyttö ja kilpailuttaminen on maksutonta

Palvelu on asiakkaalle maksuton, sillä perimme välityspalkkion myyjältä. Sähkön hinta on kuitenkin edullisempi tai sama kuin suoraan myyjältä ostettaessa, sillä Kilpailuttaja.fi:n kautta olet osana suurempaa ostoyhteenliittymää ja saat hyödyksesi suurasiakkaan edut!

Siirry vertailun etusivulle:

Sähkön kilpailutus kotitalouksille »

Sähkön kilpailutus muuton yhteydessä

Sähkön kilpailutus muuton yhteydessä

Voit kilpailuttaa ja tehdä sähkösopimuksen muuton yhteydessä kätevästi palvelumme kautta. Huomaa, että sähköyhtiöt tarvitsevat 3 arkipäivää aikaa tietojen käsittelyyn.

Varmista ensin paikalliselta sähköverkkoyhtiöltä kohteessa oleva sähkötuote, kulutusarvio ja sulakekoko. Näiden tietojen perusteella pystyt tekemään hintavertailun.

1. Tee vertailu

Tehdessäsi vertailua valitse nykyiseksi sähköyhtiöksi muuttokohteessa oleva paikallinen myyjä ja sähköverkkoyhtiö. Näin voit verrata tarjouksia paikallisen sähköyhtiösi toimitusvelvollisuushintoihin (joita maksaisit mikäli sopimusta ei kilpailutettaisi).

2. Tee sähkösopimus vaivattomasti palvelumme kautta

Löydettyäsi mieleisesti tarjouksen, voit tehdä sopimuksen vaivattomasti palvelumme kautta. Uusi myyjä hoitaa kaikki paperiasiat puolestasi.

3. Lopuksi vanhan sopimuksen irtisanominen

Muista irtisanoa edellinen sähkösopimuksesi, kun olet tehnyt uuden sopimuksen.

Aloita sähkön hintavertailu »

Sähkön kilpailutus yrityksille

Sähkön kilpailutus yrityksille ja yhteisöille

Olemme kilpailuttaneet sähkön hinnan puolestasi

Voit kilpailuttaa yrityksen tai yhteisön sähkösopimuksen helposti maksuttoman tarjouslaskurimme avulla. Saat valmiiksi kilpailutetut sähkötarjoukset reaaliaikaisesti ja voit solmia uuden edullisemman sähkösopimuksen siltä istumalta, helposti ja maksutta!

Voit tehdä uuden sähkösopimuksen vaivattomasti palvelumme kautta

Voit allekirjoittaa sopimuksen sähköisellä allekirjoituspalvelulla.

Tunnistautumistapamme

 

Uusi myyjä hoitaa paperiasiat puolestasi 

Me välitämme allekirjoittamasi sopimuksen eteenpäin uudelle sähkönmyyjällesi, joka tarkistaa kohteen sähkönkäyttötiedot. Tämän jälkeen myyjä sanoo vanhan sopimuksesi irti ja lähettää sinulle kirjallisen sopimusvahvistuksen.

Sopimus tehdään aina asiakkaan ja sähköyhtiön välillä - Kilpailuttaja.fi tehtävänä on auttaa sinua löytämään paras mahdollinen tarjous mahdollisimman vaivattomasti.

Palvelun käyttö ja kilpailuttaminen on maksutonta

Palvelu on asiakkaalle maksuton, sillä perimme välityspalkkion myyjältä. Sähkön hinta on kuitenkin edullisempi tai sama kuin suoraan myyjältä ostettaessa, sillä Kilpailuttaja.fi:n kautta olet osana suurempaa ostoyhteenliittymää ja saat hyödyksesi suurasiakkaan edut!

Siirry laskuriin:

Sähkön kilpailutus yrityksille »

Palvelu on maksuton

Sähkön hintavertailu -palvelu on maksuton

Sähkön hintavertailu ja kilpailuttaminen on maksutonta. Voit vertailla hintoja ja sopimusehtoja sekä vaihtaa sähkönmyyjää palvelumme kautta ilmaiseksi. Tämä on mahdollista koska perimme välityspalkkion suoraan myyjältä. 

Yhteistyösopimuksemme takaa, että tarjoushinnat ovat edullisemmat tai samat kuin suoraan myyjältä ostettuna vaikka hintamme sisältävätkin välityspalkkion. Et siis joudu maksamaan mitään ylimääräistä palvelun käytöstä.

Kilpailuta sähkön hinta tästä ja säästä sähkölaskuissasi.

Muut Kilpailuttaja.fi-laskurit:

Tutustu uuteen autovakuutus –laskuriin ja tarkista tarjoukset. Helppokäyttöinen liittymävertailu kattaa eri operaattoreiden liittymävaihtoehdot.

Tarjoushinnat ovat reaaliaikaisia

Tarjoushinnat ovat reaaliaikaisia

Kaikki tarjoushinnat ovat reaaliaikaisia ja tarkistettuja. Sähköyhtiöt toimittavat hinnastonsa suoraan meille ja ilmoittavat mahdollisista hinnanmuutoksista. Voit siis luottaa, että tarjoushinnat pitävät paikkansa.

Sähkösopimus on helppo kilpailuttaa sähkön kilpailutus –laskurin avulla.

Muut Kilpailuttaja.fi-laskurit:

Autovakuutus ja liikennevakuutus on kätevä ottaa vakuutuslaskurin kautta. Vastaavasti liittymävertailu auttaa sinua löytämään itsellesi sopivimman matkapuhelinliittymän.

Sähkön kilpailutus on turvallista

Sähkön kilpailutus on turvallista 

Kuluttajana päätät itse, miltä sähköyhtiöltä ostat sähkösi

Sähkölasku koostuu sähköenergian myynnistä sekä sähkön jakelusta eli siirrosta. Ainoastaan sähkön myynnin osuuden voi kilpailuttaa. Myynnin osuus on tyypillisesti noin puolet koko sähkölaskusta. Paikallinen sähköverkkoyhtiö vastaa edelleen sähkön siirrosta, mittarin luvusta ja mahdollisten vikojen korjaamisesta, vaikka myyjä vaihtuisikin. Voit olla siis varma, että sähkö on yhtä laadukasta, vaikka ostaisit sitä toisella puolella Suomea toimivalta sähkönmyyjältä.

Kilpailuttamisen idea on, että saat samaa sähköä edullisempaan hintaan

Kilpailuttaminen ja sähkönmyyjän vaihto on maksutonta. Myyjän vaihtoon liittyvästä mittarinluennasta ei saa periä asiakkaalta mitään maksua, jos asiakkaan edellisestä myyjänvaihdosta on kulunut vähintään 12 kuukautta. Myöskään sähkön siirtohinta ei saa muuttua sillä perusteella, että asiakas vaihtaa sähkön myyjää.

Sähköntoimittajan vaihtuessa sähköntoimitukseen ei tule katkoja. Myyjän vaihto ei myöskään edellytä minkäänlaisia asennus- tai kytkentätöitä käyttöpaikalle. 

Avaa sähkön hintavertailu ja kilpailuta sopimuksesi saman tien.

Sähkön hintavertailu pikaopas

Sähkön hintavertailu pikaopas

Syötä nykyistä sähkösopimustasi koskevat tiedot laskuriin. Laskuri hakee sähkötuotettasi ja kulutustasi vastaavan parhaan tarjouksen. Voit myös solmia uuden sopimuksen vaivattomasti täyttämällä yhteystietosi ja lopuksi hyväksymällä sopimuksen. Uusi myyjä irtisanoo edellisen sopimuksesi ja lähettää kirjallisen sopimusvahvistuksen kun uusi sopimus on astunut voimaan.

Laskurin käyttö

Löydät kaikki kilpailuttamiseen ja uuden sopimuksen solmimiseen tarvittavat tiedot edellisestä sähkölaskustasi. Jos et löydä sähkölaskuasi, et tiedä sopimuksesi kestoa tai olet muuten epävarma sähköasioissasi, kysy tarvittavat tiedot nykyiseltä sähköyhtiöltäsi.

1. Syötä tiedot käyttöpaikkaasi koskien

 • Kilpailutuksen kohde (nykyinen sopimus vai muutto uuteen asuntoon)
 • Asumismuoto ja lämmitystapa
 • Nykyinen sähkönmyyjä sekä sähköverkkoyhtiö

2. Valitse listalta käytössäsi oleva sähkötuote sekä sulakekoko

 • Tämän kohdan löydät laskustasi, jossa mainitaan esimerkiksi "myyty sähkö", "sähkön kulutus" tai "sähköenergia".
 • Sulakekoko on usein merkitty laskuun. Käytä laskurin oletusarvoa jos et ole varma sulakkeesta.

3. Syötä vuosikulutusarvio

 • Tämän kohdan löydät laskustasi, jossa mainitaan esimerkiksi "myyty sähkö", "sähkön kulutus" tai "sähköenergia".

4. Tee hintavertailu ja valitse haluamasi sopimuksen kesto/ tyyppi

 • Laskuri hakee sähkötuotettasi ja kulutustasi vastaavan parhaan tarjouksen. Tarjousta verrataan siihen hintaan, jota maksat sähköstäsi tällä hetkellä olettaen, että sinulla on listahintainen sopimus.
 • Päivitä vertailuhinta, mikäli maksamasi hinta poikkeaa oletetusta hinnasta (esimerkiksi jos olet saanut määräaikaisen tarjouksen). Hinnat löydät laskustasi kohdasta, jossa mainitaan käytetyn sähkön kilowattituntihinta (sent/kWh tai c/kWh).
 • Voit laajentaa tai rajata haettavia tarjouksia sopimuksen keston tai tyypin mukaan. Rastita haettava joukko ja laske uudelleen.
 • Kun olet löytänyt mieleisesi tarjouksen, jatka seuraavaan vaiheeseen.

5. Täytä asiakastiedot ja edellisen sopimuksesi kestoa koskevat tiedot

 • Ota selville millainen sopimus sinulla on tällä hetkellä. Jos et tiedä, kysy sähköyhtiöltäsi (sähkön myyjältä). Sopimuksesi voi olla:
 • Toistaiseksi voimassa oleva. Tämän voit sanoa irti kahdessa viikossa.
 • Määräaikainen 12 kk tai 24 kk. Näitä et voi sanoa irti ennen sopimuskauden päättymistä. Laskurin kautta voi kuitenkin tehdä uuden sopimuksen 2 kk ennen edellisen määräajan päättymistä.
 • Kyseessä on muutto uuteen asuntoon. Sähkön myynti voidaan kilpailuttaa etukäteen, jos muuttoon on aikaa vähintään kolme arkipäivää. Jotkut myyjät saattavat tarvita hieman enemmänkin aikaa sopimustietojen käsittelyyn. Uusi myyjä tekee puolestasi tarvittavat sopimukset, kunhan täytät palvelussa kysytyt tiedot oikein.

6. Hyväksy lopuksi sopimus

 • Hyväksy yhtiökohtaiset ja yleiset sähkönmyyntiehdot.
 • Vahvista sopimus oman pankkisi sähköisellä allekirjoitus-palvelulla.

7. Sopimustiedot on tallennettu

 • Saat vastaanottokuittauksen sähköpostiosoitteeseesi painamalla kuittaus-painiketta.

 

Siirry laskuriin:

Sähkön kilpailutus kotitalouksille »

Sähkön kilpailutus yrityksille »