Menu

Ohjeet ja tuki

Autovakuutuksen kohde

Kilpailuttaja.fi sivustolla voit vertailla autovakuutuksia ja löytää itsellesi edullisimman vakuutuksen »

Kaskovakuutuksesta korvataan kaskovakuutuksen kohteena olevalle omaisuudelle aiheutuneita vahinkoja. Kaskovakuutuksessa vakuutettuna ovat vakuutuskirjassa mainittu ajoneuvo sekä ajoneuvossa käytettäväksi tarkoitetut tavanomaiset lisälaitteet ja varusteet.

Vakuutuksen kohteen määrittelyssä on vakuutusyhtiökohtaisia eroja. Oman kaskovakuutuksen kohteena oleva omaisuus ilmenee täsmällisesti vakuutuskirjan merkintöjen ja vakuutusehtojen määräysten perusteella.

Vakuutuksen kohteen määrittelyyn liittyviä lisäedellytyksiä

Vakiovarusteet ja vakuutusehdoissa tai vakuutuskirjassa määritellyt lisälaitteet ovat pääsääntöisesti vakuutuksen kohteena, kun ne ovat vakuutetussa ajoneuvossa. Usein vaaditaankin, että ne ovat kiinteästi asennettuna ajoneuvoon.

Vakiovarusteet ja vakuutuksen kohteena olevat lisälaitteet voivat olla kaskovakuutuksen palo- ja varkausvakuutusosien kohteena myös ollessaan ajoneuvosta irrotettuna. Useiden vakuutusyhtiöiden vakuutusehtojen mukaan vakuutuksen kohteena on yksi ajoneuvosta irrallaan oleva rengaskerta.

Edellytyksenä irrotettujen lisälaitteiden ja varusteiden korvattavuudelle voi olla, että niitä säilytetään tarkoituksenmukaisessa säilytyssuojassa. Säilytyssuojan tulee yleensä vakuutusehtojen mukaan olla lukittu tai jatkuvasti vartioitu tila, johon ei pääse ilman avaimia muuten kuin murtautumalla. Määrittelyissä on vakuutusyhtiökohtaisia eroja. Tarkasta omaa vakuutusta koskevat määräykset vakuutusehdoista.

Korvauksen hakijalla on näyttövelvollisuus häntä kohdanneen vahingon määrästä. Korvaustilanteessa usein edellytetään, että hakija voi esittää luotettavan selvityksen radio- ja soitinlaitteiden sekä muiden arvokkaiden lisälaitteiden ja varusteiden alkuperästä ja hankintahinnasta. Kannattaakin säilyttää laitteiden kuitit ja muut asiakirjat.

Kilpailuta autovakuutuksesi nyt helposti laskurillamme »