Menu

Ohjeet ja tuki

GSM-liittymän tietojen syöttö

Kilpailuttaja.fi sivustolla voit vertailla GSM-liittymiä ja löytää itsellesi edullisimman liittymän »

Vertailua varten tarvitaan tiedot puhelujen, tekstiviestien ym. eri palvelujen käyttömääristä. Voit tarkastaa tiedot edellisestä laskustasi. Syötettyäsi tiedot paina "Vertaa"-painiketta saadaksesi tulokset näkyviin.

Puheaika min/kk

Arvioi kuinka monta minuuttia kuukaudessa soitat kännykälläsi. Esimerkiksi jo kaksi viiden minuutin puhelua päivässä tarkoittaa 300 minuutin kuukausikäyttöä.

Puhelut kpl/kk

Joissakin liittymissä puhelujen lukumäärä vaikuttaa hintaan. Mikäli et syötä puhelujen lukumäärää, ei kyseisiä liittymiä oteta mukaan vertailuun.

Tekstiviestit kpl/kk

Montako tekstiviestiä (SMS) lähetät kuukaudessa? Esimerkiksi kaksi viestiä päivässä tekee jo 60 kappaletta kuukaudessa.

Multimediaviestit kpl/kk

Montako multimediaviestiä (MMS) lähetät kuukaudessa? Multimediaviestit ovat tekstiviestejä uudempi palvelu, joka mahdollistaa tekstin lisäksi kuvien, äänien ja videoiden lähettämisen. Vanhemmilla puhelimilla ei voi lähettää multimediaviestejä ja monet eivät niitä siten käytä. Jos et käytä multimediaviestejä, jätä kenttä tyhjäksi.

Videopuhelut min/kk

Videopuhelut ovat mahdollisia vain 3G-puhelimissa, jotka tukevat tätä toimintoa. Järkevän käytön edellytys on, että puhelimessa on kaksi kameraa. Jätä kenttä tyhjäksi mikäli et soita videopuheluja.

Data Mt/kk

Kuinka monta megatavua tietoa siirrät 3G/GPRS verkon kautta kuukaudessa? 3G/GPRS on menetelmä tiedon siirtoon matkapuhelinverkossa. Voit käyttää 3G/GPRS:ää esimerkiksi tietokoneesi yhdistämiseen internetiin matkapuhelimesi kautta tai sähköpostisi lukemiseen matkapuhelimellasi. Jos et käytä datapalveluja, jätä kenttä tyhjäksi.

Verkon valinta

Voit valita missä verkossa haluat liittymän toimivan. Eri verkkojen kuuluvuudessa ja ruuhkaisuudessa on eroja. Se missä ja kuinka käytät matkapuhelinliittymääsi vaikuttaa valintaasi. Monille verkolla ei myöskään ole merkitystä, koska esimerkiksi tiheämmin asutuilla seuduilla kaikki verkot tarjoavat hyvää palvelua.

Näet eri operaattoreiden GSM-verkkojen kuuluvuuskartat operaattorin nimessä olevasta linkistä.

3G-peittoalueet löydät alla olevasta linkkilistasta:

Elisa ja Saunalahti

DNA

Sonera

 

Kilpailuta GSM-liittymäsi nyt helposti laskurillamme »