Menu

Ohjeet ja tuki

Sähkösopimuksen kesto

Kilpailuttaja.fi sivustolla voit vertailla sähkön hintaa ja löytää itsellesi edullisimman sähkösopimuksen »

Hintatakuu vai toistaiseksi voimassaoleva sopimus?

Sähkötarjouksissa sopimuksen pituus vaihtelee yhtiöittäin. Yleisimmin käytetyt vaihtoehdot ovat 12 kk hintatakuu, 24 kk hintatakuu tai toistaiseksi voimassaoleva sopimus. Joillakin yhtiöillä on käytössä tiettyyn päivämäärään sidottu 12-24 kk hintatakuu-sopimus.

Hintatakuusopimus

Sopimus on nimensä mukaisesti kiinteähintainen koko sopimuksen määräajan. Määräajan jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassaolevana. Sopimusta ei voida pääsääntöisesti irtisanoa ennen määräajan umpeutumista muuten kuin esimerkiksi muuton vuoksi.

Hintatakuu-sopimus solmitaan yleisesti jatkumaan toistaiseksi voimassaolevana määräajan päätyttyä. Määräajan päättyminen ei voi siis katkaista sähkön toimitusta. Kaikki Kilpailuttaja.fi- palvelun kautta solmitut hintatakuu-sopimukset jatkuvat määräajan jälkeen toistaiseksi voimassaolevina kahden viikon irtisanomisajalla.

Toistaiseksi voimassaoleva sopimus

Nimensä mukaisesti sopimus on voimassa toistaiseksi ellei muuta sovita. Sähköyhtiö voi muuttaa sopimushintoja ilmoittamalla muutoksista kuukautta ennen muutosten voimaan tuloa. Asiakkaan puolelta sopimuksen irtisanomisaika on 14 vuorokautta.

Myyjänvaihtoon liittyvästä mittarinluennasta ei saa periä asiakkaalta maksua, jos asiakkaan edellisestä myyjänvaihdosta on kulunut vähintään 12 kuukautta.

Kilpailuta sähkösopimuksesi nyt helposti laskurillamme »