Menu

Ohjeet ja tuki

Mitä myyjän vaihtumisen yhteydessä tapahtuu?

Kilpailuttaja.fi sivustolla voit vertailla sähkön hintaa ja löytää itsellesi edullisimman sähkösopimuksen »

Hintavertailu ja sopimuksen allekirjoitus

Tee ensin sähkön hintavertailu ja tutustu sähkötarjouksiin. Voit solmia uuden sähkösopimuksen siltä istumalta. Hyväksy uusi sähkösopimus joko sähköisellä allekirjoituksella tai syöttämällä henkilötunnuksesi. Saat lopuksi vahvistusviestin kun sopimustiedot on tallennettu järjestelmään.

Sähkönmyyjä irtisanoo vanhan sopimuksesi

Toimitamme sopimustiedot uudelle sähkönmyyjällesi seuraavana arkipäivänä. Tämän jälkeen uusi myyjä irtisanoo aikaisemman sähkönmyyntiä koskevan sopimuksesi ja tarkistaa käyttöpaikkaa koskevat tiedot paikalliselta sähköverkkoyhtiöltäsi.

Mittarinluku

Samassa yhteydessä paikallinen sähköverkkoyhtiösi suorittaa mittarinluennan ja ilmoittaa edelliselle myyjälle sopimuksen irtisanomisesta.

Tasauslasku ja sähkönsiirtoa koskeva sopimus

Tulet saamaan erillisen tasauslaskun edelliseltä sähkönmyyjältäsi mittarinluentaan perustuen. Myös sähköverkkoyhtiösi uusii sähkösopimuksesi, jos se on aikaisemmin käsittänyt sekä sähkönmyynnin että sähkönsiirron ja lähettää sinulle pelkästään sähkönsiirtoa koskevan sopimusvahvistuksen.

Sähkönjakelu ei keskeydy

Sähköverkkoyhtiösi pitää huolen siitä, että myyjänvaihto tapahtuu sovitun mukaisesti eikä sähkönjakeluun tule keskeytystä.

Saat kirjallisen sopimusvahvistuksen kun uusi sopimus astuu voimaan

Myyjän vaihtuminen kestää tyypillisesti noin 2-4 viikkoa. Uusi myyjä lähettää sinulle kirjallisen tai sähköisen sopimusvahvistuksen, kun myyjänvaihto on tapahtunut ja uusi sähkönmyyntisopimus on astunut voimaan.

Jatkossa kaksi eri laskua

Jatkossa sähkölaskut tulevat kahdelta eri yhtiöltä. Paikallinen sähköverkkoyhtiösi laskuttaa sähkön siirrosta kuten ennenkin. Vastaavasti uusi myyjä laskuttaa sähköenergian myynnistä sähköverkkoyhtiösi ilmoittaman mittarilukeman perusteella.

Sähkön siirtohinta ei saa muuttua myyjää vaihdettaessa.

Kilpailuta sähkösopimuksesi nyt helposti laskurillamme »